9-årige Jack anmelder moteåret 2015

Møt Jack, 9, verdens yngste moteredaktør

”Gaga, you look fabulous!” Mens andre  9-åringer leker sisten eller spiller videospill, sitter Jack i hvit skjorte og sløyfe på første rad med Anna Wintour og kommenterer de siste trendene. Du har kanskje allerede sett Jack i “Fashion week as told by kids”, hvor han sammen med andre barn anmeldte de villeste antrekkene fra Fashion Week. Denne gang kjører Jack solo og blir den første gjesteredaktøren for Stylight. Fra Rihanna’s uforglemmelige omelett-kjole til Caitlyn Jenner og #thedress -  Jack kommenterer de største moteøyeblikkene fra 2015.

Trenger du mote-tips? Spør Jack om hjelp via sosiale medier på @stylight #askJack

 

[unex_ce_button id="column_content_c0iyz8hxp" button_text_color="#000000" button_font="semibold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#f49d9d" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://twitter.com/stylight" button_link_type="url" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]#ASKJACK PÅ TWITTER[/ce_button]
[unex_ce_button id="column_content_qabqtk8jf" button_text_color="#000000" button_font="semibold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#f49d9d" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://www.facebook.com/STYLIGHT/" button_link_type="url" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]#ASKJACK PÅ FACEBOOK[/ce_button]
[unex_ce_button id="column_content_b7z1g49ol" button_text_color="#000000" button_font="semibold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#f49d9d" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://www.instagram.com/stylight/?hl=en" button_link_type="url" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]#ASKJACK PÅ INSTAGRAM[/ce_button]

Kjendis "hit & miss" 2015

Mye skjedde i moteverdenen i 2015, og vi så mye rart både på catwalken og i kjendisverdenen. Det hele startet med Met Ball 2015 hvor temaet for 2015 var Kina. Hvem kan vel glemme Rihannas uendelig lange og knallgule kjole? Kjolen var designet av kinesiske Guo Pei og tok over to år å lage! “Jeg kan ikke gå uten hjelp - men det er så verdt det!” sa sangeren til Vanity Fair. Jack, vår brutalt ærlige redaktør hadde en annen mening og hadde følgende råd til Rihanna: “Spis omelett, ikke vær en omelett!”. Og hva vil mat-temaet bli i moteverdenen i 2015? Jack spår pizza!

Går det an å diskutere den røde løperen uten å nevne Miley Cyrus? Vi og Jack sier nei! Verten for VMA-utdelingen 2015 overrasket oss alle kvelden gjennom med sine svært avslørende antrekk. Hva syns Jack? Den rosa lateks-kjolen med oppblåsbare bokstaver som sa “DO IT” fanget hans oppmerksomhet. Ifølge vår lille redaktør så Miley mest ut som hun “hadde sluppet en fjert” og gir Miley følgende råd: “Miley, bare ikkje gjør det!?”

Lady Gaga er en annen kvinne som har gjort stor business av hennes oppsiktsvekkende antrekk, men 2015 viste seg å være et litt mer nedtonet år for stjernen. Under Oscar-seremonien i 2015 dukket hun opp i en nydelig voluminøs hvit kole fra Paris-designeren Azzedine Alaia. “Fabulous” sa Jack om Gaga.

 

  • Gaga hvit glitterkjole
  • Miley rosa lateks DO IT
  • SJP Met flammehatt

"Naken-kjole"-trenden

I løpet av de siste årene har vi sett en ny trend hvor kjendiser gjerne stille opp i gjennomsiktige og tettsittende kjoler på den røde løperen - populært kalt “naked dress” eller naken-kjole på godt norsk. Men i år har naken-kjolen tatt over på den røde løperen, og Jack har selvølgelig sine favoritter. Nicki Minajs Labourjoisie VMA-kjole var relativt avslørende men stjernen strålte i gull-kreasjonen. “Hun ser ut som en gyllen fugl” kommenterte Jack, tydelig imponert av Minajs kjolevalg. Det virker som redaktøren elsker litt bling!

Når det er sagt, var han mindre imponert av Beyoncés versjon av naken-kjolen og synes stjernen viste litt for mye hud på den røde løperen. Selv de tusen bittesmå diamantene klarte ikke å dekke over Queen Bs bak- og framdeler og vi forstår godt hvorfor Jack hadde følgende råd for sangeren: “Heller hold det litt gjemt, B!”

Litt for mye synlig hud kom også opp da vi viste Jack Jennifer Lopez’ Charbel Zoe kreasjon som hun hadde på seg under 2015 Billboard Music Awards. Den flotte artistens kjole besto av strategisk plassert stoff og broderier, men viste frem hele hennes veltrente mage. For Jack var dette en stor “fashion no no!” Hard kritikk, Jack!

 

Først regnbuehår, nå skyhår?

Jacks største talent? Å forutse nye trender. Til tross for sin unge alder har gutten virkelig et øye for som blir den største nye trenden. Når vi begynte å diskutere hårtrender med Jack, kunne han ikke unngå å nevne regnbuehår som var en massiv trend i 2015. Med instagrammere som amerikanske Shelley Gregory som deler inspirerende bilder av flerfarget hår på nett, har trenden vokst seg stor i løpet av 2015.  Vår vesle redaktør sier at han liker hår aller best når det er naturlig, men holder et øye med nye trender. Hans spådom for hårtrend 2015? Skyhår! Kom deg til frisøren ASAP!

 

Årets kvinne

Til tross for sin unge alder har Jack god kjennskap til Caitlyn Jenner. Da Bruce Jenner sto fram som Caitlyn Jenner 1.juni i år, ble det straks et av årets største øyeblikk. Hennes nydelige og modige forside for Vanity Fair sørget også for at hun ble etabler som et moteikon og en sterk kvinnefigur for trans-miljøet. “Mote har ikke noe kjønn!" sier Jack og deler vårt syn på vakre Caitlyn. Han avsluttet med fine ordene “Caitlyn, du er vakker akkurat sånn som du er”.

 

Årets WTF-øyeblikk: #thedress

Er den hvit og gull eller blå og svart? Stylights redaktør er ganske sikker på at den er gull og hvit. Eller var det svart å blå? Uansett - det hele startet da en skotsk kvinne postet et bilde av kjolen sin på Tumblr. Resten er historie, og det hele utviklet seg til årets mest diskuterte kjole. I følge studien Striking individual differences in color perception uncovered by 'the dress' photograph" ,  så 57% kjolen som blå og svart, 30% som hvit og gull , 10% som blå og brun mens 10% så alle kombinasjonene. Hva er sannheten? Den er blå og svart. Jeg skulle gjerne fortsatt diskusjonen, men som dere så i videoen fikk jeg nettopp sparken...

 

Trenger du moteråd? Spør Jack om hjelp via sosiale medier på @stylight #askJack