Tidenes mest ikonske it-vesker

[unex_ce_button id="content_5qt00txq9,column_content_e7amjk23p" button_text_color="#9b8f75" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="full_width" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#ffeee4" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#ffffff" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#9b8f75" button_border_hover_color="#ffffff" button_link="#infographic" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="" in_column="1"]GRAFIKK[/ce_button]
[unex_ce_button id="content_5qt00txq9,column_content_ids5ojmu6" button_text_color="#9b8f75" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="full_width" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#ffeee4" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#ffffff" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#9b8f75" button_border_hover_color="#ffffff" button_link="#images" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="" in_column="1"]BILDER[/ce_button]

30 it-vesker som kvinner har på ønskelisten

Har du noensinne drømt om å eie den nyeste it-vesken eller siklet over Alessandro Micheles Gucci Dionysus-kampanje i et moteblad? Kanskje har du brukt konfirmasjonspengene på luksusvesken du drømte om i flere år? 

Snart kommer skatte – og feriepengene, og mange velger å investere i en it-veske.
Her kan du se en liste over de 30 mest ikoniske og etterspurte håndveskene gjennom tidene! Fra Chanels 2.55 til Carrie Bradshaws Fendi Baguette, til den instagram-verdige Celine Luggage. 

Hvis det-poser er ikke i budsjettet, ta en titt på accessories fra Calvin Klein eller accessories fra Saddler.

Men vær advart – denne artikkelen kan gi bivirkninger av typen svette, kredittkortsvie og shoppingutbrudd. 

[unex_ce_button id="content_0uxbkwh1p,column_content_ggl0877et" button_text_color="#feeee4" button_font="semibold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#9b8f75" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#ffffff" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://love.stylight.no/wp-content/uploads/sites/36/2016/05/30-most-iconic-designer-handbags-Stylight.png" button_link_type="download" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]LAST NED GRAFIKK[/ce_button]
[unex_ce_button id="content_0uxbkwh1p,column_content_uwp7m4942" button_text_color="#feeee4" button_font="semibold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#9b8f75" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#ffffff" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://love.stylight.no/wp-content/uploads/sites/36/2016/05/Stylight-30-iconic-designer-handbags-individual-images.zip" button_link_type="download" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]LAST NED BILDER[/ce_button]

Det sies at hunden er menneskets beste venn, men for mange er det vesken som har størst plass i hjertet. Derfor er det ikke overraskende at veskesalget har steget med 5% i USA siden 2014  - til 11 milliarder dollar i 2015. 

Tidenes mest ikonske it-vesker

Med enhver sesong kommer det nye, praktfulle håndvesker. Noen har likevel overlevd – Louis Vuitton’s «Speedy» er et eksempel. Vesken for kvinner har opprettholdt statusen som «it-veske» siden dens fødsel i 1930. Speedy var opprinnelig 30 cm, og ble deretter laget i en 25 cm-versjon for Audrey Hepburn i 1965. 

Louis Vuittons konkurrent gjennom historien, det franske veskemerket Goyard, har sin egen klassiker. «Saint Louis» selger fremdeles utrolig godt – uten noen form for reklame eller PR. Prislappen er på $1.000.

Og hvordan kan vi snakke om håndvesker uten å nevne Chanels 2.55? Et velkjent navn for de fleste, men ikke mange kjenner til opphavet. «2.55» refererer faktisk til februar 1955, måneden da vesken kom til verden. 

Klikk på bildet for å se lignende produkter

Det franske motehuset Hermès vet en god del om “it-vesker”. De oppfant praktisk talt konseptet. Ifølge motehusets nettsider, var det Robert Dumas som i 1930 designet en enkel og elegant dameveske. Fyrstinnen av Monaco – også kjent som Hollywood-stjernen Grace Kelly, falt helt pladask for vesken. Hun skal til og med ha bestilt vesken i mange ulike farger!
Da Grace Kelly ble fotografert med vesken i 1956 og avbildet på forsiden av magasinet Life, hadde vesken fått et nytt navn – «the Kelly». Det var heller ikke uten grunn at Grace Kelly bar den store vesken. Hun skjulte nemlig en voksende mage og var gravid med datteren Caroline. 

Vesker med historie

Klikk på bildet for å se lignende produkter

Birkin-vesken

Vi kan ikke snakke om vesker uten å referere til den mest etterspurte, ikoniske og eksklusive av dem alle. Det hele startet i 1981 da den britiske sangeren og skuespillerinnen Jane Birkin traff Jean-Louis Dumas på et fly, da med Hermès Kelly på armen. De utvekslet noen tanker om hvordan vesken kunne vært mer praktisk – Birkin tegnet til og med noen utkast på en papirpose. Få år senere, i 1984, var Birkin-vesken et faktum!

Det er ingen tvil om at dette er en kjendisfavoritt. Ryktene vil ha det til at Victoria Beckhams samling er verdt omkring 1,5 millioner pund!

Klikk på bildet for å se lignende produkter

Med hvert århundre kommer en ny generasjon it-vesker. Hvilken veske startet “it-veske” hysteriet? Vi er ikke sikre, men vi holder en knapp på Nicolas Ghesquieres Balenciaga City Bag. Den mest sette og mest kopierte modellen har blant annet blitt observert på supermodellen Kate Moss og på skuespilleren Sienna Miller. De fleste kjenner også igjen den ikoniske «YSL»-logoen – designet i 1961 av Adolphe Mouron Cassandre. Vår favoritt er en sort clutch med gulldetaljer til salgs hos Yves Saint Laurents nettbutikk for $1,500.

Året etter at Nicholas Knightly ble del av Mulberry i 2002, lanserte han modellen «Bayswater». Vesken fikk sitt navn etter en av Londons bydeler, og ble en bestselger til tross for at prislappen var på 600 pund. 

Dagens “it-vesker” har fremdeles navn som Lady, Speedy og 2.55 – men vi har også fått nye navn som for eksempel Kalifornia, Rockstud og Dionysus….Og vi kan knapt vente til den neste gjør sin ankomst! 

2000-tallet og “it-bag” hysteri

Klikk på bildet for å se lignende produkter

Hvilken er din favoritt?