Prognose for e-handel i julesesongen 2015

Alt du trenger å vite om hvem som handler hva, hvor og når til jul: en informativ infografi fra Stylight

  • Den globale juleshoppingfeberen starter med Black Friday og Cyber Monday i USA & Storbritannia. Og i Norge? I fjor toppet julehandelen seg 30.november, dvs en dag etter advent og begynnelsen på en travel juletid.

  • Shopping-on-the-go: Stylight har hatt en økning på +116% i mobiltrafikk sammenlignet med 2014!

  • Visste du forresten at i Norge vil 25% av julehandelen bli gjort via mobile enheter? Se vår prognose for julehandelen 2015 for mer:

 

Slutten på november nærmer seg med stormskritt og en god del av oss er allerede i full gang med å planlegge julehandelen. Netthandel blir stadig større, også i Norge, hvor prognosene for vinteren 2015 viser en tydelig oppgang i julehandel via internett. Vi i den internasjonale moteplattformen Stylight har tatt en nærmere titt på kunders handlevaner verden over og kan tydelig identifisere trender og tendenser som varierer fra land til land.

Norge, Sverige, USA og Storbritannia er bare noen av landene som blir sammenlignet i infografien. Tar vi en nærmere titt kan vi se hvor store (og små) variasjoner julehandel bringer med seg i de forskjellige landene, også utenfor Europa. Hvor mye bruker folk på julegaver i Frankrike i forhold til Norge? Når handler egentlig Tyskere mest julegaver? Vi har basert vår research på Adobe’s studie “2015 Holiday Shopping Prediction” samt interne tall fra Stylight. Se resultatet i infografien under:

 

[unex_ce_button id="column_content_l8toxbffn" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#29ceb6" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#000000" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#29ceb6" button_border_hover_color="#29ceb6" button_link="https://love.stylight.no/wp-content/uploads/sites/36/2015/11/Juleprognose2015infografimed.png" button_link_type="download" button_link_target="_self" has_container="" in_column="1"]LAST NED INFOGRAFI[/ce_button]

Netthandel fortsetter å øke, ledet av det amerikanske markedet

Prognose for julehandel på nett 2015 - Oversikt

La oss starte med gladnyhetene: I følge Adobe’s prognoser for 2015 vil inntektene fra julehandelen utgjøre hele 20% av hele verdens utgifter brukt på netthandel.

Ikke helt overraskende viser studien at det amerikanske markedet også er det største når det gjelder julehandel på nett og utgjør mer enn Storbritannia, Frankrike og Tyskland til sammen! I Europa varierer summene brukt på julehandel fra land til land, med Østerrike på førsteplass med over 24% av handelsinntektene inntjent mellom november og desember alene.

Vekst i handel via mobil

2015 markerer en stor oppgang i shopping via mobile enheter, også når det kommer til julehandel. Dette ser vi spesielt i land som USA hvor mobil for første gang vil stå for 51% i følge Adobe. Når det kommer til mote så Stylight hele 116% oppgang i mobiltrafikk/handel fra 2014 til 2015! Dette vitner om at julesesongen er den perfekte tiden for kvinner verden over til å handle mote på nett, over alt på hvilket som helst tidspunkt! Dette gjelder også for Norge, hvor vi ser at 25% handler julegaver på nett via smarttelefoner og tablets.

Visste du at? Disse landene handler mest på disse dagene:

Black Friday & Cyber Monday: USA og Storbritannia

 

I USA er det i år forventet at Cyber Monday vil tjene inn 3 milliarder dollar for første gang.

Dette er absolutt den største dagen for netthandel i USA og tjener inn nesten tre ganger så mye som på en vanlig dag. Hva er det amerikanerene søker etter når det kommer til mote på nett? På stylight.com søker de på maxikjoler. Britene derimot er mer i julestemning og søker etter julegensere. Denne julesesongen sier 43% av britene at de vil vende til sosiale medier for  å finne ut hvilke produkter som er de “beste”, sammenlignet med 25% sist år .

Skandinavia & Europa: 7-8.desember

 

Snakk om å være organisert! 31% av tyske shoppere starter med julehandelen før begynnelsen på november. Når det er sagt er den mest lukrative dagen 7. desember, en uke etter advent og kanskje dagen da tyskerne innser at julekaoset nærmer seg?

7. desember er også den største handledagen i Frankrike! Salg er big business i Frankrike og mange franskmenn sparer på pengene til salgssesongen starter for fullt i januar. Kanskje mer overraskende er det at franskmenn i likhet med britene er opptatt av produktanmeldelser før de handler på nettet til jul.

8. desember er en helligdag i både Spania og Italia og mange benytter seg av denne dagen til  å få unnagjort julehandelen. 1 av 3 italienere shopper via mobilen og e-handel ser en oppgang på +19% i Italia i 2015.

Kanskje ikke helt overraskende er også oss skandinavere i toppen når det kommer til netthandel. Nordmenn handler mye via mobile enheter og leter spesielt eller juleantrekk som lange og korte kjoler når de handler på nett i desember (i følge våre statistikker).

Sent ute: Belgia & Nederland

 

Handler nederlendere i siste liten? Ikke i det hele tatt! De gir faktisk gaver ved to anledninger i desember, først Sinterklaas den 5. og så starter salget! I følge Adobes prognoser vil ikke belgiske og nederlandske kun der få særlig med rabatter før salget starter. Men det hindrer dem ikke i å bli revet med av julehandelen og det hele topper seg 14 desember i følge statistikken. På denne dagen ventes det at belgierne kommer til å bruke mer enn dobbelt så mye penger som en vanlig handledag, til sammen $89 millioner.

 

[unex_ce_button id="content_zf8kz3ee5" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#29ceb6" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#000000" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#29ceb6" button_border_hover_color="#29ceb6" button_link="https://love.stylight.no/wp-content/uploads/sites/36/2015/11/AlleSlidesJuleprognose20151.zip" button_link_type="download" button_link_target="_self" has_container="1" in_column=""]LAST NED SLIDESHOW[/ce_button]

Hvordan ligger du an med julehandelen? Ifølge prognosene er du kanskje sent ute allerede!