Fashion Week.... Fra Barnemunn

Barn kommenterer de sprøeste antrekkene fra Fashion Week SS16

Har du noen gang lurt på hva som skjer dersom du tar en gruppe søte og sjarmerende 8-12åringer og viser dem noen av de mest ‘avant garde’ antrekkene fra Fashion Week? Vel, vi gjorde det. Fra catwalken i New York til London, Milano og Paris; Stylight satte seg ned med syv barn for å få syv ærlige meninger. Og når vi sier ærlige, så mener vi ærlige. Selv Kanye West sin nye Yeezy kolleksjon fikk en liten shoutout. Sjekk ut videoen, du vil ikke angre!

 

[unex_ce_button id="column_content_yqyy80gtg" button_text_color="#000000" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#aefff5" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="#craziestlooks" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="" in_column="1"]DE VILLESTE ANTREKKENE[/ce_button]
[unex_ce_button id="column_content_o5xmkv70j" button_text_color="#000000" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#aefff5" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="#outtakes" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="" in_column="1"]MER OM FASHION WEEK[/ce_button]

Vi introduserer Lin, Victoria, Jack, Finn, Noah, Lucy og lille Abby. En gjeng med skolebarn som alle andre skolebarn - bortsett fra at de på fritiden liker å gi deres brutale meninger om Fashion Week.

Enten de lever for mote eller ikke bryr seg om å begå en aldri så liten ‘fashion faux pas’ så liker disse søte barna å tro at de har full kontroll på vår/sommerkolleksjonene 2016..Og vi elsker å høre på hva de har å si!

 

New York City : Hvor modernitet møter dristighet

Visste du dette?  I motsetning til hva folk tror var det New York og ikke Paris som holdt den første offisielle moteuken i 1943, da kjent som ‘Press Week’.

En fotograf tar i gjennomsnitt 70,000 bilder fra en liten rute på 1x1m under Fashion Week. Men bekymre deg ikke, vi plukket kun de mest sjokkerende antrekkene fra NYFW.

Ofte kalt den mest avslappede og moderene av de fire moteukene, overrasket dette årets show med dristighet og modernitet. Det startet med VFiles Collection 10. september som viste frem kreasjonene til fire designere: Namilia, Fengchen Wang, Kozaburo, David Ferreira and Moses Gauntlett Cheng.  Alle designere, stylister, hår og sminke, fotografer og modeller som sto for showet hadde blitt oppdaget på det sosiale nettverket Vfiles.com.

VFiles-showet er altid garantert å bli fargerikt og sprøtt. Men dette året dro David Ferreira det kanskje litt for langt - hans dunete, gule kreasjon minnet litt for mye om Alfa fra Sesam Stasjon til å kunne regnes som ‘high fashion’.

Er det en havfrue? En blekksprut? Eller en kommentar på resirkulering? Hvem vet hva som var idéen bak den oppblåsbare plastikk-kjolen av Namilia under VFiles...Men den var en sikker vinner hos barna.

Andre kreasjoner som gikk rett hjem hos barna var fra Betsey Johnsons show, som også markerte hennes 50-årsjubileum i motebransjen. Gratulerer Betsey! Prøv å bringe litt av Betsy's bling og glamor inn i din egen stil, med for eksempel noen flashy pumps i gull?

Den 73årige (!) designeren kunne ikke unngå å avslutte showet sitt med å hoppe ned i spagat! Betseys morsomme sprell går hånd i hånd med hennes fargerike Barbie-aktige couture - og vi elsker det!

Et annet show som gikk rett hjem hos barna var Jeremy Scott. Etter Miley Cyrus gikk den amerikanske designeren ned catwalken sammen med modell og It-girl Gigi Hadid. Scott er kjent for fargebruk, og viste fram klær i lilla, oransj, rosa og masse mønstermiks. Denne gangen var showet hans inspirert av 60-tallet , B-filmer og Science Fiction. Barna kunne ikke unngå å forelske seg i de morsomme ansiktene som prydet gensere, topper og skorter. Og vi forelsket oss i barna da de viste oss sine beste grimaser!

Kanye West overrasket moteverdenen da han (på kort varsel) annonserte at han ville vise frem sin Yeezy Season 2 kolleksjon under NYFW. Mindre overraskende var det da Kim Kardashion dukket opp i ektemannens siste kreasjoner - en hel-beige look bestående av tights, tettsittende singlet og en militærinspirert trenchcoat. Er du fan av Kanye og hans stil kan du kopiere hans favoritt - Timberlandsko!

 

London : Eksentrisitet på sitt beste!

Med ca. 15,000 vannflasker av Evian drukket under LFW, i tillegg til 30,000 Lavazza espressoer (=200kg kaffebønner) er det ingen tvil om at London Fashion Week var en av de viktigste møteplassene innen moteverdenen i september.

Dette året fant LFW sted på Brewer Street Car Park (Soho), som for anledningen hadde blitt forvandlet til et sted fylt med catwalker og showroom. Og med et uvanlig sted kommer uvanlig mote. Tror du oss ikke? Sjekk ut antrekkene som sjokkerte barna mest!

MM6 Maison Margiela fikk modellene til å gjøre mer enn å bare vise frem klær - de laget også bakgrunnmusikken i det de stoppet opp for å fikle med utstyret på catwalken. Dette passet pefekt til idéen bak showet som var den industrielle techoen fra Londons nattklubb-scene. Hvorfor brukte designeren så mye plastikk? Ikke vet vi...Men som noen av de mer pratsomme barna brøt ut - dette kan da ikke være miljøvennlig?

80-tallsrefereransene i Pam Hoggs show var ikke til å unngå, men er sannsynligvis et resultat av hennes vennskap med ikoniske 80-tallsartister som Debbie Harry, Siouxsie Sioux og Bobby Gillespie. Idéen bak showet var opprør og barndomsdrømmer som gikk galt, selvølgelig blandet med et hint av 80-tallsrock -  som kanskje også forklarer de fargerike superhelt-aktige fallskjermdressene.

En av Hoggs kreasjoner hadde et ganske så  politisk budskap - “Give a man a gun and he’ll rob a bank, give a man a bank and he’ll rob the world”

Hvorfor valgte Sophia Webster havfruer til å vise frem sin nye sko-kolleksjon? Og hvorfor satt de å slappet av oppå vaskemaskiner? Det viste seg å være en del av en større idé; havfruene vasket halene sine, hang de til tørk og tilbrakte så et par timer i frihet i Websters vakre sko.

Bloggersøstrene fra HowTwoLive er kanskje vanskelige å skille, men stilen deres skiller seg definitivt ut! Steff (eller var det Jess) var fotografert av vår egen street style-fotogtraf da hun hadde på deg Furby-veske og matchende sko!

Milano: Nevnte vi marihøner?

Milan Fashion Week ble etablert i 1958.

‘Settimana della moda’ er den italienske betegnelsen på moteuken.

Stella Jean tok kanskje sommerinspirasjonen litt for langt i sin SS16 kolleksjon, hvor en av modellene hadde på seg vannmelon caps.

Som om glamourfaktoren ikke allerede var høy nok under Gucci-showed så hadde enkelte av modellene også på seg slips brodert med glitrende marihøner. Men som et symbol på lykke og lekenhet var marihøner kanskje passende til den fargerike og glitrende visningen.

Milano er mest sannsynlig moteuken med de eldste og største navnene i bransjen - med gigantiske motehus som Prada, Versace, Pucci, Armani og Dolce & Gabbana.

Dette året debutere også selfien på catwalken - Dolce & Gabbana instruerte modellene sine i å stoppe opp og ta selfies mens de gikk ned catwalken!.

Alexa Chung, Ciara, Naomi Campbell og Dakota Johnson var noen av kjendisene som ble sett på første rad i Milano.

It-modell Gigi Hadid viste hva hun var god for på catwalken til Versace.

Prada ga oss en forsmak på en ny og futuristisk makeup trend - Gull-leppestift!