Hvem vil ta over Dior?
Stylights 5 drømmedesignere

Hvem tar over som sjefdesigner for Dior?

 

Sjokknyheten om at Raf Simons har sagt opp jobben som Creative Director hos Christian Dior slo ned i moteverdenen som lyn fra klar himmel. Som etterfølger av den mye omdiskuterte John Galliano, hadde Raf over flere år klart å bygge seg et meget godt rykte som sjefdesigner/kreativ leder hos Dior. Han snudde om Gallianos dramatiske Dior-look til noe mer moderne og delikat - med stramme silhuetter, lange skjørt og rene farger. Husker du da Jennifer Lawrence snublet i en nydelig, hvit kjole under Oscar-utdelingen 2013? Merket var Dior, designet av Raf Simons. 

Men hvem skal ta over etter Raf? Hvordan blir det nye Dior? Rykemøllen er allerede i full gang, og tipser om store navn som Alber ElbazRiccardo Tisci, Marc Jacobs, Phoebe Philo, JW Anderson og Christopher Kane til å ta over designerrollen. Stylight har tatt nettopp disse designerene og blandet deres ikoniske design med Dior's mest kjente produkter. Får vi en ny ikonisk Madonna-veske fra Riccardo Tisci for Dior? Eller får Lady-vesken Célines særegne "vingeflapper"? Her er noen av våre beste motehybrider:

  • Lanvin Dior parfyme med sløyfe
  • Dior parfyme daisy
  • Dior veske med madonna
  • dior loewe plastikksko
  • dior lady trapeze veske
  • Dior kjole christopher kane
[unex_ce_button id="content_jr3qsson9" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#29ceb6" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#000000" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#29ceb6" button_border_hover_color="#29ceb6" button_link="https://love.stylight.no/wp-content/uploads/sites/36/2015/10/DIOR-SLIDES4.zip" button_link_type="download" button_link_target="_self" has_container="1" in_column=""]LAST NED SLIDESHOW[/ce_button]
Infographic-Dior-Raf-Simons-LITENInfographic-Dior-Raf-Simons-LITEN
[unex_ce_button id="content_3snsntigr" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#29ceb6" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#000000" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#29ceb6" button_border_hover_color="#29ceb6" button_link="https://love.stylight.no/wp-content/uploads/sites/36/2015/10/Infografi-Dior-Raf-Simons-STOR.png" button_link_type="download" button_link_target="_self" has_container="1" in_column=""]LAST NED INFOGRAFI[/ce_button]

Etter at det sist uke ble kjent at Raf Simons forlater Dior, kom nok en sjokknyhet denne uken; Alber Elbaz, den israelske designeren som de siste 14 årene har ledet Lanvin, forlater nå det franske motehuset. Dette vil potensielt gjøre ham til en av de sterkeste kandidatene til å ta over som kreativ leder i Dior. Alber er kjent for sine vakre draperinger og feminine kjoler og Stylight tror han hadde blitt en perfect match for Dior.

Vi har tatt en av Diors mest elskede parfymeflasker, Miss Dior, som i likhet med Alber er kjent for sin sløyfe rundt halsen.Hva om Alber tok kjennemerket sitt videre i sitt nye design for Dior (dersom han får jobben, da)? Vi synes resultater ble ganske så bra!

Da er det bare å smøre seg med tålmodighet og vente på at Dior skal kunngjøre nyheten som alle venter på…! Og i mellomtiden får du ta deg til takke med Stylights kreative spådommer.

Riccardo Tisci

Den italienske designeren har siden 2005 vært ansvarlig for den kreative retningen til det franske motehuset Givenchy. Han bidro sterkt til merkets nye stil, best kjennetegnet av bruken av religiøse symboler og print, samt et røffere og mørkere preg.

Bar-vesken fra Dior har et rent og minimalistisk design. Det er en klassisk og enkel veske som flere kjendiser som feks Nicole Kidman, Charlize Theron og Jennifer Lawrence har trykket til sit bryst. Vi så for oss at Tiscis Madonna-print fra 2013 igjen kan havne på Diors vesker, skulle designeren ta over etter Raf Simons.

 

Phoebe Philo

Philo er kreativ leder av det franske merket Céline og har siden 2008 vært svært opptatt med å designe merkets populære ready-to-wear-kolleksjoner. Hyllet for sin minimalisme og rene linjer har hun også designet et av merkets mest populære vesker - Trapeze-vesken. Hva om Philos nyskapende vinkler (tør vi si “vinger”) plutselig havnet på Diors ikoniske Lady-veske?

 

Den unge iren er på dette tidspunktet kreativ leder ved det spanske luksusmerket Loewe, noe han har vært siden 2013. Før det har han blant annet designet for Versus (Versace) og hatt to suksessfulle samarbeid med Topshop. Til tross for sin unge alder er Anderson kjent som en dyktig og særdeles original designer - I hans siste kolleksjon i Paris i oktober hadde han surret modellene inn i cellofan-lignende materialer. Hva om Diors ikoniske fottøy ble gjenskapt i plastikk?

 

Det er ikke så mye som trenger å bli sagt om den ikoniske designeren. Foruten sitt eget merke som han startet i 1993, jobbet han også for Louis Vuitton i 16 år, til han forlot selskapet i 2013. For jenter verden over har Marc Jacobs en helt spesiell plass på baderomshyllen - hans ikoniske Daisy parfyme er kanskje Marcs mest suksessfulle produkt gjennom tidene. Men hva om Marc Jacobs overtar jobben hos Dior og bringer sin forkjærlighet for blomster til Diors signaturparfyme, J’adore?

 

Christopher Kane

Den skotske moteyndlingen har siden 2006 ledet sitt eget merke, med stor suksess. Fashionistas som Alexa Chung, FKA Twigs og Emma Watson elsker de unike kjolene hans, som gjennom sesongene har hatt prints som galakser, dyr og nå nakne folk..Jennifer Lawrence har vært talsperson for Dior en stund nå, å har rukket å ha på seg mang en nydelig kreasjon på den røde løperen. Husker du for eksempel da hun falt opp trappen under Oscar-utdelingen i 2013? Da hadde hun på seg en nydelig hvit ballkjole, designet av Raf Simons for Dior. All presse er god presse, er det ikke det de sier? Kjolen ble nok den mest fotograferte under utdelingen, og sørget for at alles øyne var rettet mot Rafs kreasjon. Hva om du da tok denne nydelige, hvite kjolen og mikset den med Kanes nyeste print? Vi synes resultatet ble ganske så uventet (og vakkert)!

 

Hvem tror du vil ta over Dior? Har du din egen favoritt? Klikk, del og diskuter!