Cannes-juvelene som overskygger Gullpalmen

Juvelene på den røde løperen som (nesten!) utkonkurrerer Gullpalmen

Cannes filmfestival har utviklet seg fra å være et rent filmarrangement til å bli et moteshow - med den røde løperen som catwalk.

Vi har sett mange trender bli til på det riviera-baserte eventet. Men det er stadig vanskeligere å skille seg ut på en arena der gjestene nesten utelukkende viser seg i fantastiske ballkjoler, laget av verdens mest prestisjetunge designere. Det er derfor et personlig preg som sikrer plassen på «best kledd»-listene i etterkant.

Ifølge vår smykkeekspert og konsulent Beth Bernstein er det smykkene som utgjør den store forskjellen. Stylight har kåret de åtte mest iøynefallende juvelene fra festivalene i Cannes, hvorav noen er verdt opptil 10 ganger verdien av den Chopard-produserte Gullpalmen.

[unex_ce_button id="content_77rct5wuh,column_content_d99v5pk7c" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="full_width" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#00929e" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="#selection" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="" in_column="1"]UTFORSK UTVALGET VÅRT[/ce_button]
[unex_ce_button id="content_77rct5wuh,column_content_f7c4k1rm4" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="full_width" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#00929e" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="#infographic" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="" in_column="1"]GRAFIKK[/ce_button]

Glem kronjuvelene, det handler om Cannes-juvelene!

Smykkeekspert Beth Bernstein har skrevet boken “If These Jewels Could Talk: the Legend Behind Celebrity Jewels”. Hun har hjulpet oss å identifisere hva som nettopp gjør disse juvelene så særegne, og hvordan de kan styles for å gi en kvinne en personlig og særegen stil på den røde løperen.

 

Marion Cotillard for Chopard

Hva er vel Cannes filmfestival uten Marion Cotillard? I tillegg til å være offisiell frontfigur for Dior designer hun en kolleksjon for det sveitsiske smykkehuset Chopard. Som tidligere medlem av Greenpeace benyttet den franske skuespillerinnen muligheten til å designe to «grønne» smykkeemner som del av deres «grønn løper kolleksjon». Smykkene er fremstilt på bærekraftig og økologisk vis, og inneholder blant annet sorte opaler fra Australia. Skuespillerinnen uttalte til Women's Wear Daily (WWD); «Smykkene har en annen energi, da de er designet med de i tankene som faktisk jobbet med å fremstille stenene».

Hun har blant annet designet dette fantastiske håndsmykket, en kombinasjon av ring og armbånd, verdt nesten ti ganger mer enn den Chopard-produserte Gullpalmen. Ringen er utsmykket med en 8.6 karats opal og ble båret i Cannes i 2015.

Vår ekspert Beth gir oss litt bakgrunnshistorie rundt opalen; «Det pleide å være en slags overtro knyttet til australske opaler, da de var ment å bety uhell. Dronning Victoria valgte å bære dem, noe som gjorde dem svært populære i Viktoriatiden. Det er et fantastisk eksempel på hvordan økonomiske interesser endret moten».

Kanskje har Marion selv litt av Dronning Victorias karisma ved seg? Etter hennes fremtreden på den røde løperen, er vi absolutt overbevist.

Sienna Millers Bulgari Kragesmykke

Da hun ble gitt rollen som jurymedlem ved Cannes’ 68ende festival, ville den amerikanske skuespillerinnen Sienna Miller gjøre inntrykk på den røde løperen. Hun bar en cape-kjole fra Sonia Rykiel, komplementert med et imponerende kragesmykke fra Bulgari i hvitt gull. Smykket bestod av ikke mindre enn 15 pæreformede og 6 brilliantkuttede diamanter.

Et imponerende smykke med et nesten kongelig preg. Ifølge vår ekspert er dette en perfekt kombinasjon. «Med bar hals og krageben, det er akkurat slikt smykket burde bæres».

Blake Lively i Lorraine Schwartz rubin-øredobber

Dette er en leksjon i eleganse: høy, flettet hestehale, en raffinert og elegant kjole i burgunder og iøynefallende smykker. «Blake vet definitivt hva hun driver med» kommenterer Bernstein. Armbånd i gull, rubiner i rosa gull og burgunder, med en matchende kjole. «Hun er ikke matchy-matchy ettersom armbåndene er i rent gull, og på den måten skiller hun seg ut».

Blake var definitivt sentrum for oppmerksomhet. Hennes Lorraine Schwartz øredobber er et emne i rosa gull, omgitt av hvite diamanter og en dråpeformet 25-karats rubin. Selv om vi ikke kan fastsette en eksakt verdi, kan vi definitivt stadfeste at det er uvurderlig.

Cara Delevingnes De Grisogono øredobber

I motsetning til mange av kollegene som gjerne bringer en partner til den røde løperen, møter Cara Delevingne ofte opp med en smykkedesigner. Ved filmfestivalen i 2014 var hun fulgt av Fawaz Gruosi, grunnleggeren av De Grisgono – en hyllest til det sveitsiske smykkehuset.

For anledningen bar hun deres geometriske, sorte og hvite diamantøredobber. De Grisgono har spesialisert seg nettopp på sorte diamanter. Bernstein forklarer: «Å variere mellom sorte og hvite diamanter er en teknikk for å skape et mer moderne, og mindre antikt design».

Delevingne valgte derimot en mer vågal stil for De Grisgonos fest på Croisetten. Der bar hun et drapert smykke dekorert med sjimpanser og 771 sorte diamanter.

 

Jessica Biel med Bulgari slangesmykke

Dette er et virkelig kunstverk. «Serpenti» fra Bulgari, vist på skuespillerinnen Jessica Biel, er et smykke i hvitt gull omgitt av diamanter og smaragder, på totalt 74,2 karat. Hvordan beskrive dette i ett ord? Bernstein går for «perfekt».

Denne skjønnheten, til en verdi av 1,3 millioner dollar, representerer et gjennomgående motiv i Bulgaris historie. «Elizabeth Taylor bar en variasjon av slanger i sin rolle i «Cleopatra», og utenom filminnspillingen hadde hun selv en Bulgari Serpentini klokke», forklarer Bernstein. Smykker med slangemotiv har alltid vært en populær trend. «I det gamle Egypt var slangen et symbol på gjenfødsel og styrke, og i romertiden stod den for evig kjærlighet. Slangen ble populær igjen i Viktorianske tider, og det har vart frem til i dag. Prins Albert ga faktisk Dronning Victoria en slangeformet ring ved deres forlovelse, som symbol på evig kjærlighet».

Emma Watson med Repossi øredobber

Emma Watson valgte smykker i stil med kveldens tema til premieren på Sofia Coppolas “Bling Ring” i 2013. Det britiske ikonet spilte en ung jente som blir forbryter i sin jakt på et mer luksuriøst liv. Med referanse til rollen bar skuespillerinnen luksuriøse smykker med litt «edge».

Smykkene er fra Repossi og besto av øreringer i hvitt gull med diamanter fra deres Berbere-kolleksjon, komplementert med en matchende ring – med en pris på 9.400 euro. Det hele ble kombinert med en svært elegant Chanel Haute Couture kjole. Hun ble hyllet for denne kombinasjonen – elegant, men med et ungdommelig preg.

Gwen Stefani med Boucheron flamingo ring

Den tidligere frontfiguren i “No Doubt” trengte ikke synge “Don’t Speak” for å etterlate oss stumme da hun entret den røde løperen på filmfestivalen i Cannes i 2011.
Detaljen som gjorde det? Hennes eksotiske flamingoring, omkranset av 123 rosa safirer og med en mix av sorte og hvite diamanter.

Prislappen? 54.000 euro - eller tre Chopard-palmer.

Claudia Schiffer i Chanel "Camélia Poudré" Haute Couture Smykke

Noe av det mest karakteristiske blant Chanels klær, smykker og tilbehør er den stadig tilbakevendende terosen. Dette fantastiske Haute Couture-smykket ble designet av Gabrielle Chanel i 1932, og består av et kjede i hvitt gull på 18 karat, omkranset med nesten 700 diamanter: to diamanter på 6,8 karat og 693 diamanter på 89 karat. Mesterverket er anslått en verdi på over en million euro – tilsvarende 50 Chopard-palmer.

Ikke overraskende var det supermodellen Claudia Schiffer som fikk æren av å bære dette smykket. Dette tidløse smykket krever ingen dramatisk kjole, og den tyske modellen hadde valgt Chanels «lille sorte», i tillegg til et enkelt, sort armbånd fra samme motehus.

Om du gjenkjenner dette ikoniske smykket, er det muligens fordi det også ble sett på den britiske skuespillerinnen Keira Knightley i storfilmen «Anna Karenina».

[unex_ce_button id="content_43r9t4ojz,column_content_l8toxbffn" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#00929e" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://love.stylight.no/wp-content/uploads/sites/36/2016/05/Stylight-selection-Cannes-jewels-bracelet-and-ring-choker-ruby-earrings-black-and-white-earrings-Serpenti-necklace-ear-cuff-flamingo-ring-and-Chanel-necklace.png" button_link_type="download" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]LAST NED INFOGRAPHIC[/ce_button]
[unex_ce_button id="content_43r9t4ojz,column_content_yuqrangbr" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#00929e" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://love.stylight.no/wp-content/uploads/sites/36/2016/05/Stylight-Cannes-jewels-selection.zip" button_link_type="url" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]LAST NED SLIDESHOW[/ce_button]

Hvilken Cannes-juvel er din favoritt?